Drinkwater

Drinkwaterbedrijven testen het leidingwater op ongeveer 70 stoffen, die worden eruit gehaald. Maar daarmee zijn we er nog niet. Leidingwater bevat, op het moment dat het bij u uit de kraan komt, nog allerlei andere stoffen.

– In ons grondwater en oppervlaktewater kunnen duizenden bekende en onbekende stoffen terecht komen. De waterleidingbedrijven testen op ongeveer 70 stoffen.
– Voor lang niet alle stoffen die zich in ons water kunnen bevinden, bestaan er (eenduidige) normen en analysetechnieken.
– Het water wordt voor veel stoffen 1 keer per week, maar voor sommige stoffen maar 1 keer per jaar gecontroleerd.
– Van veel van deze stoffen zijn de gecombineerde effecten én de effecten op lange termijn onbekend.

Water uit de fles

U kunt flessenwater kopen, maar behalve dat het duur is en ongemakkelijk in transport en opslag, vormen de plastic waterflessen een belasting voor het milieu. Bovendien is flessenwater vaak niet beter of gezonder dan leidingwater.

Omgekeerde osmose

De beste oplossing is een apparaat dat het water zuivert, daar waar u het gebruikt, bijvoorbeeld in de keuken. Er zijn op de markt allerlei filters, ionenwisselaars, destilators en ontharders. Diverse onderzoeken hebben echter aangetoond dat de beste manier om water te zuiveren omgekeerde osmose is. Gecombineerd met actieve koolstoffilters resulteert dit in volledig zuiver en gezond water. Water dat uw lichaam optimaal ondersteunt, aanvult en reinigt.